It is currently 13. Aug 2020. 15:54Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest) 
Author Message
User avatar

Joined: 12. Oct 2011. 23:26
Posts: 436
Post 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Nekako sam ovih dana u berserk LEGO modu. Generalno, imam malo vremena baviti se svojim glupostima, ali zadnjih tjedan dana, lego je svo što mi je u glavi (trebalo bi biti malo više od samo lega, ali ne mogu si pomoći :LEGO04: ). Upozoravam da slike kasnije malo bodu u oči ako primjerice imate svjetliji monitor, no htio sam što vjernije postaviti scenu :LEGO02: .

Kao što sam natuknuo u prošloj recenziji, došla je i jedna manja. Radi se o, kako naslov kaže, 7306: Golden Staff Guardians, iz lego serije Pharoh’s Quest, koji je drugi po redu najmanji set iz serije. Prema bricksetu, cijena mu je bila 9,99€, što znači da je kod nas vrlo vjerojatno došao 80kn (to je od prilike cijena setova tih veličine danas, stoga ću ju uzeti kao referentnu). Set je iz 2012. godine i sadrži 70 kockica prema bricksetu.

Onima koji su pročitali moje prošle dvije recenzije, možda je već donekle jasno da posebno patim na setove koji me vračaju u djetinjstvo, stoga nije čudno da s ovime nije drukčije. Tamo negdje 1999. godine, dobio sam set 5987 iz Adventurers serije, tema egipat. Da ne idem previše u širinu, jer mogao bih se sad raspisati, Adventurers su imali 4 serije, Egypt, Jungle, Dino Island i Orient Expedition, i ako se mene pita, tim redoslijedom im i pada kvaliteta. Pharaoh’s Quest je reciklaža Egypt Adventuresa. Ima zapravo u Pharaoh’s Questu više od same reciklaže Egypta, no doći ću do toga kasnije, a sad krenimo s onime o čemu se ovdje zapravo radi.

Kockice
Moram priznati da na slici zapravo nisu sve kockice. To sam shvatio u postupku recenziranja, pa se nadam da nije problem što radim recenziju, iako fali jedan 2x4 plate sa studovima ove svjetlije bež boje. Kockica nema puno, kao što se vidi, i to mi na samom početku ostavlja gorak okus. Ja sam taj set kupio iz druge ruke i jeftinije pitajući se zašto ga nisam prije kupio. Ali nakon što sam ga dobio, bilo mi je drago da nisam. Nije problem što kockica nema puno (ok, je jedan od, ali ne glavni), problem je što jednostavno nemam osjećaj da vrijede tih 10€, pogotovo ako usporedite s ovim, ili ovim, ili ovim, pogotovo s ovim, ili s nekim od legend beastova. Svim tim setovima, originalna cijena je bila 10€, i trenutno nije bitno što se vama više sviđa ili ne, govorim čisto o dijelovima. Stvar je u tome, da te dijelove posložim na isti način, bio bi bolji efekt, jer su zanimljiviji. Iskreno imao bih osjećaj da sam dobio više. Ono što mi se ipak sviđa u ovom skromnom izboru dijelova, su ovi scarab štitovi, i motor (koji mi je genijalan).

Image

Figurice
Sada kada sam istaknuo ovu veliku manu seta, idemo na one bolje dijelove (seta) i dijelove (kockice :LEGO05: ), a to su minifigovi. Htio bih napomenuti, da se u ovom setu nalazi hero minifigura (pod hero smatram minifigura s imenom). U prošloj recenziji, objasnio sam zašto mi se hero minifigura ne sviđa. U ovom slučaju, stvar je potpuno drukčija. Dok se za sci-fi temu može na neki način očekivati da netko želi sagraditi vojsku, ili koristiti sve setove od jednom na bojnom polju, za neku avanturističku temu očekuje se vidjeti svoje super junake u raznim situacijama. Sasvim je logično zamisliti da se junak prilagođuje situaciji, stalno mijenja vozila, scene, i skače iz jedne opasne situacije u drugu. Ok, zbunjujuće sam to objasnio i sam sebi, pa da rezimiram.
Sci-fi:
Imam recimo sva Galaxy Squad vozila, napravim bojno polje i suprotstavim ih svim kukcima. Tu sad dolazi do problema jer na polju imam čak 3 Jack Firebladea, 3 Chuck Stonebreakera, 3 Solomon Blazea i 2 Billy Starbeama.
Avanturistički:
Nije mi ideja staviti sva vozila i sve mumije na stol, pa nek se oni sad tuku kak znaju i umiju. Ideja je zamisliti neku radnju i pratiti svog junaka kroz nju. A tokom radnje junak mijenja šešire, odjeću, vozila, i sve živo. Zato smatram da u ovom tipu setova, hero minifigure ne samo da pašu, nego su i nužan dodatak.

Mac McCloud
Mac ima smeđe hlače, potkošulju i tregere. Jednostavna obleka za jednostavna vremena. Na glavi ima kacigu/kožnu kapu, kakve su se nosile tamo negdje pedesetih (+/- 20 godina :LEGO03: ) za vožnju motora. Za opremu ima pušku, dinamit, i naravno, vozi motor. Mac ima ožiljak na faci koji je friško zarastao, a vjerojatno iz neke borbe šake o šake s mumijom... ili dvije. Vrlo jednostavna figurica ali i vrlo efektivna, odjeća je super prilagođena vremenu iz kojeg bi kao trebala biti.

Image
Image

Mumije
Mumije su iste, stoga sam stavio slike samo jedne. Mumije su zamotane u sive, valjda već strunule zavoje, te imaju zlatnu ogrlicu, i zlatni remen koji im drži krpene plave hlače. Ono što mi se posebno sviđa kod mumija je da ne samo da su glave dvostrane, nego su efektivno i torsoi. Nije velika razlika, ali ipak je razlika između prednje i stražnje strane torsoa, stoga, da bi vam mumije bile još raznolikije, možete jednoj zamijeniti ruke, tako da su laktovi okrenuti na stražnju stranu torsoa. Mumije za opremu imaju super cool scarab štitove, scimitar mačeve. Na glavi imaju klasični mumijski pokrov za glave kojem ne znam ime.

Image
Image
Image
Image

Set kao cjelina
Nema puno za reći ovdje. Set ne vrijedi koliko je originalno došao. Ova građevina na kojoj se nalazi pozlaćeni štap je, ako sam stvarno iskren, bezveze. Vidi se kako je sagrađena, što i nije neka mudrost, niti neka posebna zabava graditi. To onda ostavlja dvije mumije, fenomenalan motor, i Mac-a. Ali ako imate maštu, a set ste nabavili po nekoj boljoj cijeni, to vam je stvarno i dosta, jer to je ono iz ovog seta s čime se stvarno želim igrati. Nadam se da ste ćete to i prepoznati u mojim slikama.

Prekrasan dan za avanturu
Image

Idemo pronaći neke nevolje
Image

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuu
Image

Ovo se čini kao dobro mjesto
Image

Muahahahaha
Image

Moram do motora...
Image

Ovo će mi dati malo vremena
Image

Muhahah... Nedaj muahahahahah da zbriše
Image

Za njimuahaha!
Image

Zbrisao sam
Image

Za one koji žele znati više
Rekao sam da ima u Pharaoh’s Questu nešto više od same reciklaže Egypta. Da, donekle je i reciklaža Dino Islanda. Zbunjujuće znam, ali Pharaoh’s Quest, Atlantis, Dino, i Alien Conquest su svi skupa povezani pričom koja je bila objavljena u LEGO-club magazinu. Mislim da se time pokušao naknadno stvoriti avanturistički duh koji bi se trebao protezati kroz više tema, kao u originalnim adventurersima. No možda previše razmišljam :LEGO07: . Neću sada prepričavati radnju, ali, koga zanima, više može pročitati ovdje.

Zaključak
Ok, dobro pitanje bi bilo, ako sam negativno recenzirao set, i ako sam znao da ću takvu recenziju napraviti, zašto sam odabrao baš taj set. Pa, odgovor je vrlo jednostavan, osim što sam stvarno uživao sa ovim dijelom seta koji valja, volim film Mumija (prvi, drugi je srednja žalost, a treći velika žalost). I bez obzira što set ima velike nedostatke, i što ga ne bih preporučao za originalnu cijenu (po kojoj ga ionako više nećete dobiti :LEGO04: ), ako ste fan tematike u konačnici je dobar dodatak.

Nešto za kraj
Još jednom, hvala svima koji su se odvažili pročitati ove dvije A4 stranice teksta (prošla je čak bila 3 i pol :LEGO03: ), i također, hvala svima koji su to pokušali. Ponovo vas pozivam da komentirate, sugerirate, vičete, ili nešto deseto ako imate nešto za dodati, ili vam se jednostavno svidjela recenzija.

Također, ako niste pročitali neku od mojih prošlih recenzija, a interesirala bi vas neka, možete ih pronaći ovdje:
70707 – Eradicator Mech (Space)
6897 Rebel Hunter vs. 6939 Saucer Centurion (Space)

Hvala vam još jednom na pažnji i lijep pozdrav uz... romantičan zalazak sunca
Image

Više slika* (u puno većim rezolucijama) možete pronaći ovdje: Klik za slike
*napomena, sve su slike pod creative commons licencom: Attribution-ShareAlike Creative Commons, za one koji nisu upoznati, ukratko, možete ih koristiti u koje god svrhe hoćete dok kod navedete izvor, te koristite ovu licencu :LEGO03:

indeksirano

_________________
Brickset
Flickr


Last edited by Miljac on 14. Apr 2014. 12:50, edited 1 time in total.14. Apr 2014. 00:05
Profile
User avatar

Joined: 28. Jan 2011. 16:16
Posts: 2220
Location: Fiume
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Odličan set po meni iako ga ti pljuckaš.

Recenzija jedna od boljih samo što ja nekako volim da mi staviš sliku kutije ili oficijalnu lego sliku seta/uputa.

Ovo je pravi lego. Bez obzira na cijenu, ali znamo da su manji setovi uvijek skuplji, set i serija su genijalni. Žao mi je što nisam bio u mogučnosti uzeti koji faraon.

Čestitam.

Manje je više kao u starim setovima....


14. Apr 2014. 08:17
Profile
User avatar

Joined: 12. Oct 2011. 23:26
Posts: 436
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Stavio bi sliku kutije, ali nemam, sorry, moj je iz druge ruke bez kutije, uputstva mogu slikati, pa dodam kasnije :LEGO20:

Ma set je u konačnici meni dobar, totalno sam se zapalio za njega i igrao s njim, ja volim tematiku i kao što sam rekao, nadam se da se po slikama vidi koliko. Ali nisam mogao ne primjetiti da je izbor kockica zapravo siromašan, što za nekog tko nije fan tematike, ili mu tematika toliko ne sjeda bitno spušta vrijednost seta.

Eto čisto da pojasnim.

_________________
Brickset
Flickr


Last edited by Miljac on 14. Apr 2014. 09:08, edited 1 time in total.14. Apr 2014. 08:24
Profile
Redovni član kluba
User avatar

Joined: 01. Dec 2012. 10:34
Posts: 2465
Location: Gradište/Županja
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Jako lijepa recenzija Miljac. Svaka čast i slava :)

_________________
MOC Pages: http://www.mocpages.com/mocs.php?id=104982
Flickr: http://www.flickr.com/photos/monsinjor/
Brickshelf Gallery: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=511661


14. Apr 2014. 08:47
Profile
User avatar

Joined: 27. Jan 2010. 15:15
Posts: 2932
Location: Shinigami Realm
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Super recenzija.
Imam taj set i najviše mi se dojmio motor, mumije mi nisu nekakav doživljaj.

_________________
Brickset

U Dark Ageu...


14. Apr 2014. 10:48
Profile WWW
User avatar

Joined: 20. Feb 2010. 15:59
Posts: 2713
Location: Zagreb
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Recenzija baš po mom ukusu! Puno teksta, a pritom zanimljivog & duhovitog, uzbudljiva priča s fotkama, fino kombinirani podaci i komentari... Pravi užitak za čitanje. S tim da sam sad preletio nabrzinu, a veselim se da ću još jednom precizno. Hvala!

Jedino ne znam zašto mumije stalno muhe spominju (Muahahahaha), valjda su ih oblijetale dok su mirno ležale i nisu se smjele pomaknuti... :LEGO05:

Quote:
ako usporedite s ovim, ili ovim, ili ovim, ili ovim, pogotovo s ovim
:LEGO16:

Nema ti linka na prvom ovim. :LEGO27:
Inače, ako smijem sugerirati za ove slučajeve gdje linkaš... možda da ponekad upotrijebiš i linkani thumbnail, tako da odmah uz tekst vidimo o čemu je riječ, a da klikamo samo kad nas o tome zanima nešto više?

Inače br. 2: Ovih sam dana spletom okolnosti baš nešto prčkao po pravim mumijama, pa da prenesem zanimljivost ako nekoga zanima i Egipat koji nije od plastike... U zagrebačkom Arheološkom imaju, među ostalim, program "provedite noć s mumijama", za omladinu od 9 do 15 godina... "doživljaj mističnog Egipatskog postava u mraku, bez roditelja"... samo za hrabru djecu... :LEGO29:


14. Apr 2014. 12:06
Profile
User avatar

Joined: 09. Oct 2013. 18:31
Posts: 985
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
super recenzija, meni se set dopao vraca izgledom u mladost i vrijeme adventursa :)
heroj figura mi je predobra xD

nisam nigdje u nasim trgovinama primjetio pharaoh quest, jel ima neki poseban razlog zasto se u nas to nije prodavalo
ili su nam trgovci samo lijeni?


14. Apr 2014. 12:30
Profile
User avatar

Joined: 12. Oct 2011. 23:26
Posts: 436
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Hvala svima na lijepim kritikama :LEGO03:

Eustahije wrote:
Jedino ne znam zašto mumije stalno muhe spominju (Muahahahaha), valjda su ih oblijetale dok su mirno ležale i nisu se smjele pomaknuti... :LEGO05:

Ne znam, nisam se sjetio ničeg pametnijeg i mumijastog tog trena :LEGO02:

Eustahije wrote:
Nema ti linka na prvom ovim. :LEGO27:

Sređeno, maknuo sam taj ovim :LEGO07:

Eustahije wrote:
Inače, ako smijem sugerirati za ove slučajeve gdje linkaš... možda da ponekad upotrijebiš i linkani thumbnail, tako da odmah uz tekst vidimo o čemu je riječ, a da klikamo samo kad nas o tome zanima nešto više?

Odličan prijedlog, hvala! :LEGO03: No, iako razumijem što konceptualno govoriš, nisam siguran kako to izvesti.
Ako me prosvijetliš, prijedlog smatraj uvaženim i usvojenim.

_________________
Brickset
Flickr


14. Apr 2014. 13:01
Profile
User avatar

Joined: 09. Oct 2013. 18:31
Posts: 985
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
mali hint, kad predjes misem preko linka pojavi se puna adresa u donjem lijevom rubu browsera (chrome). a slicno je i u ostalim


14. Apr 2014. 14:33
Profile
User avatar

Joined: 20. Feb 2010. 15:59
Posts: 2713
Location: Zagreb
Post Re: 7306: Golden Staff Guardians (Pharaoh's Quest)
Recimo, za tu svrhu je zgodan Bricklink jer osim svih dijelova i setova ima i njihove male sličice (čini mi se da su na Bricksetu samo velike, možda griješim...).

Kad hoćeš tako usličiti neki dio ili set, nađeš ga ondje, npr. za plate 2x4 odeš na ovu stranicu:

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=3020

I sad:

1. Desni klik na sličicu pa "copy image URL" (ili kako već kaže tvoj konkretni preglednik)

2. U prozor u kojem tu na forumu pišeš tekst poruke pejstaš kopiranu adresu sličice, označiš je i klikneš gumb img iznad okvira - dobio si adresu sličice okruženu tagovima kojima se određuje da je to sličica

[img]adresa-sličice[/img]

3. Sve što si dobio u prethodnom koraku (adresu i tagove) još jednom označiš i klikneš gumb url - sad si napravio da je sličica istodobno postala link (ali još nisi odredio na što):

[url][img]adresa-sličice[/img][/url]

4. Odeš na stranicu na koju želiš linkati sličicu i kopiraš njezinu adresu (u konkretnom slučaju platea 2x4 to bi bila ova gore navedena adresa)

5. U ovo što si dobio u koraku 3 odmah na početku gdje ti piše url okruženo uglatim zagradama pasteaš adresu, sa znakom jednakosti:

[url=adresa stranice][img]adresa-sličice[/img][/url]

I to je to:

Image

Možda sam malo zbrčkano opisao, ali kad se jednom probiješ kroz taj moj opis, bit će ti jednostavno k'o vodu piti...


14. Apr 2014. 15:16
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.